De Golden Retriever

Golden Retriever

Waarom zijn golden retrievers zo populair? Dit komt door karakters met de volgende kenmerken:

1. Passie: Altijd vol energie en enthousiast om activiteiten uit te voeren.

2. intelligentie: Een slimme hond die je veel dingen kan leren.

3. Vriendelijkheid: Vriendelijk voor jong, oud en andere dieren.

Deze honden zijn gemakkelijk te trainen en geschikt voor elk gezin. Voorwaarde is wel dat ze voldoende moeten bewegen. Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het ouderschap. Deze hond is het beste voor zijn eigen en actieve baasje. De hond moet fysiek en mentaal gestimuleerd worden. De gemiddelde leeftijd van de Golden Retriever is 12 jaar.

Hoe ziet de Golden Retriever uit?

  • Een rechte rug
  • Een brede schedel
  • Hangende oren
  • Staart op rughoogte 
  • Een golvende / vlakke vacht

Hoe opvoed je de pup?

Het belangrijkste is om contact te leggen met golden retriever-puppy’s.  Ze zijn erg enthousiast over mensen, maar reageren soms te mild. Laat ze op een leuke en gemakkelijke manier andere mensen ontmoeten. Dan zal socialisatie op natuurlijke wijze plaatsvinden. Daarnaast is het belangrijk om kalm en vriendelijk te blijven bij het opvoeden van kinderen. Beloon ze voor goed gedrag en straf ze niet voor slecht gedrag. Consistentie is hier erg belangrijk. Als je ze teveel onder druk zet, zullen ze uiteindelijk hun enthousiasme verliezen. Wees daarom geduldig met uw golden retriever.

Contact en vragen 

Heeft u nog vragen na lezen van deze blog? Dan mag u ons altijd een bericht achterlaten. U kunt naar de “Home” pagina gaan, daaronder vind u het formulier en die mag u vullen en op “verzenden” klikken! 

over-ons-pagina